Jeg husker da jeg var yngre, da jeg hadde prinsipper. Da jeg syntes morsdag, farsdag, Valentines day og Halloween var handelsstandsskapt, unødvendigheter og ganske enkelt noe jeg av prinsipp boikottet, eller i alle fall ikke brukte penger på, selv om jeg av og til bakte en kake til moren min, mest fordi hun er den beste moren i verden, og fortjente det, og ikke nødvendigvis fordi det var morsdag.

Men så ble jeg mor selv, og min kjære ble far, og plutselig ble både morsdag og farsdag noe som, om ikke akkurat feiret, i alle fall ble markert, en liten oppmerksomhet, litt ekstra service, på flere områder.. ;)

Valentines day feirer vi fortsatt ikke, men vi prøver å feire kjærligheten vår, med å være kjærester minst en kveld i uken, som regel er vi hjemme, ser en film og spiser noe godt, blir altfor mette og utsetter “desserten” til neste dag..

Så var det Halloween da, amerikansk skikk som vi har lært om på filmer, serier og sånt, der det virker som om alle barn, og noen voksne, kler seg opp, og går “trick or treat”. Lenge anså jeg dette som den siste skanse, et prinsipp jeg aldri skulle gi opp, min datter, lille Solstråle, skulle ikke være med på kjøpefesten. Aldri!

Det begynte vel egentlig da hun begynte på skolen, og fikk påvirkininger utenfra. Hadde vi bare hatt hjemmeundervisning, sånn at vi kunne ha hjernevasket henne til å følge visse prinsipper. Men neeeida, hun måtte jo selvfølgelig begynne på offentlig skole, og få venner som satte griller i hodet på henne..

Første glippen var at hun dro til byen sammen med Gubben, som er veldig svak for “hundeøyne” og en bedende stemme som sier “paaappæ…”. Så hun kom hjem med et søtt lite djevelkostyme. Men jeg nektet fortsatt å la henne gå knask eller knep og plage naboene, og jeg jaget unger som kom på døren for å tigge etter godteri. Men så foreslo Gubben et Halloweenparty, og siden jeg var på jobb til det var over, så var det greit for meg, så lenge de holdt seg innendørs..

Så i fjor, da begynte prinsippene mine å svinne, lille Solstråle ble til en fæl heks med en skremmende, gnikkende latter, og hun ble kjørt rundt, av meg, til bestemødre, tanter og onkler, og fikk på den måten ukens lørdagsgodteri.

I år har jeg ingen prinsipper igjen, overhodet, vi har brukt altfor mange penger på det allerede, på søndag blir det party igjen, invitasjonene laget vi forrige helg, vi har planlagt pynt, kjøpt diverse effekter, godterier i massevis, skumle lyder er lastet ned på internett og skal spilles i bakgrunnen når ti skumle hekser, trollmenn, vampyrer, djevler og Frankensteins bruder inntar huset, som for anledningen får tjene som borgen til grev Dracula! Jeg har til og med kjøpt et gresskar og laget en lykt.. Seriøst, hvor dypt er det mulig å synke på bare to-tre år? 

Happy Halloween!! 
Happy Halloween!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende