Det var en gang en Gubbemann som ville heim til jul, det var hans største ønske å få feire jul sammen med Gamla og den lille Solstrålen deres, men det var ting som stakk kjepper i hjulene for ham, og det varte og rakk, og jula kom stadig nærmere!

Den 16.desember kom han til Bahamas med båt, og skulle finne seg et fly som kunne ta ham med over Atlanter’n til England. Men flyet var fullt med andre gubber, kjærringer og unger som også ville heim til jul. Så ble han sittende der da, kanskje ikke verdens verste sted å få en dag ekstra, men han savnet de der hjemme! Dagen etter fikk han endelig et sete for seg selv på et fly til London, England, og glad og fornøyd satt han der og gledet seg voldsomt til å se lille Solstråle igjen, og Gamla da, snille, gode, gamle Gamla!

Men i London var det full vinter og kaldt, bikkjekaldt til og med, og fly etter fly ble innstilt. Herbergene var fulle av andre gubber, kjærringer og unger som også ville heim til jul, men som i likhet med Gubben ikke kom seg noensteder. Kald og forkommen sov han ei natt på flyplassens harde gulv, i t-skjorte og et lånt pledd.

Lørdag og søndag kom og gikk, men det gjorde ikke flyene, så stakkars Gubben, som nå var gråtkvalt og syk av heimlengsel, var redd for at jula i år ville tilbringes på et lugubert hotell nær Heathrow, mens Gamla og lille Solstråle ventet forgjeves med pinnekjøtt og pakker.

Så kom mandagen, midt på natten hoppet han inn i en taxi og rullet avgårde mot Gatwick, i håp om at et fly ville kunne ta ham med til hans fedreland, Norge, i løpet av dagen.. Og han fikk napp, første flyet ut mot Oslo! Så nå sitter han der, og tenker på lille Solstråle og Gamla, gode, gamle Gamla, og gleder seg til å komme hjem etter en reise som ble lengre enn lang og kaldere enn kald.

Snipp snapp snute, vi får håpe resten av flyene er i rute!

~ God jul! ~

Tips oss hvis dette innlegget er upassende