Yesss, nå er det snart jul igjen, det er bare fattigslige tjueto dager igjen til Grevinnen og Hovmesteren nok en gang har gått over skjermen, treet er pyntet og alle hjerter gleder seg. Men jeg grubler jo, det er derfor jeg har fått noen fine linjer i pannen, som etterhvert har blitt mer og mer tydelige, nesten som rynker, men det er et ord jeg vil holde meg for god til å bruke!

Noe av det jeg undrer på er hvorfor reinsdyra til den amerikanske disneynissen ser ut som kronhjort, når de alikevel blir kallt reindeer..Nissen reinsdyrkronhjort
Reinsdyr har jo, i likhet med Atle Antonsen, nesten ikke hals, og er ganske små, i alle fall i forhold til en nisse som etter sigende skal være en nokså stor mann.. Hva tror du, er Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, Blitzen og vesle Rudolf, hjort eller rein? Eller kanskje de bare er Reinhjort før jul?

En annen ting er dette med julekvelden på kjerringa. Her i huset i alle fall, og de fleste andre hus jeg kjenner såpass til at jeg føler jeg kan uttale meg om, så kommer julekvelden helt definitivt på Gubben!

Jeg har også en mistanke jeg har lyst til å sette ord på; Nemlig det at Nissen egentlig er Gud, som har kledt seg ut. Man vet jo at det hos mange er tradisjon at faren kler seg ut og er nisse for barna på julekvelden. Kanskje kledde Gud seg ut som nisse for sin sønn, Jesus, da han var liten og kom med pakker, og Jesus, snill som han er, syntes alle barn skulle få pakker? Om nå Gud og Nissen skulle være en og samme person, så kan man jo endelig skjønne hvordan han rekker over hele jorden på en natt. Og siden det var han som skapte jorden var han jo så lur at han skapte den rund, slik at det er natt i 24 timer, altså siden jorden er delt i tidssoner.. Jeg går faktisk så langt som å si at Gud skapte jorden rund, med bare en sol, nettopp fordi han skulle rekke å dele ut gaver til alle barna i løpet av en natt!

Det er mer jeg grubler på, men jeg tror jeg har vært mer enn nok blasfemisk for en kveld!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende