Stakkars Gubben, blir alltid satt til å gjør drittjobbene her i huset, og nå altså har han måtte lide seg gjennom sju øl, helt unødvendig, bare for at jeg vil ha en juleøltest på bloggen min..

Nå ble ikke alle drukket på èn kveld, men fornuftig nok fordelt på 2-3 kvelder, man skal jo ikke presse stakkaren lenger enn godt er!

PS. Husk at Gubben er en mann av få ord, så ikke forvent noen stor utfyllende test om duft og farge.. ;)

Vel, jeg er stolt av å presentere

Gubbens store test av juleøl

Dahls Juleøl

Etiketten lover: Dahls Juleøl har en sødme med mildt karamellpreg og fin fruktighet. Passer godt til ribbe, lutefisk, juleskinke og annen julemat.

Gubben: Pluss for at den var i glassflaske, og smaksmessig var det den som kom best ut av alle. Gubben mener denne bør brukes både til pinnekjøttet på julaften, og bare for kosens skyld. Anbefales!

Terningkast: 6

Tuborg Juleøl

Etiketten lover: Vel, her støter vi på et problem, da boksen rett og slett har forsvunnet.. (Mulig dette var det siste testobjektet en av kveldene..) 

Gubben: God smak og fin fylde. Kan nytes alene, sammen med mat eller i godt selskap med en akevitt. 

Terningkast: 5

Dahls Julebrygg

Etiketten lover: Det beste juleølet lages etter gamle tradisjoner og kjærlighet til godt øl. Juleøl er en eldgammel tradisjon i Norge, og Dahls har siden 1856 gledet trøndere og andre ølentusiaster med utsøkte juleøl. Årets Julebrygg er et fyldig og godt øl med en aromatisk fruktighet og avstemt bitterhet. Ølet passet godt sammen med alle typer trøndersk julemat. God jul!

Gubben: Kommer ikke helt opp mot lillebror Dahls i glassflaska, og Gubbens konklusjon er at øl kanskje rett og slett er best på flaske. Grei å drikke, men ikke en soleklar favoritt. 

Terningkast: 4

Ringnes Juleøl

Etiketten lover: Visste du at tradisjonen med juleøl er flere tusen år gammel? Fyldige og smaksrike øl har gjennom generasjoner vært servert i jula, og Ringnes Juleøl er brygget på den samme tradisjonen. Ølet har en fin gyllen rødfarge, godt balansert sødme, fruktighet og bitterhet. Ringnes Juleøl er en ekte klassiker som hører julen til. God jul!

Gubben: Overbeviser ikke helt, men er allikevel et godt drikkende øl, med en god smak. 

Terningkast: 4

Nordlands Juleøl

Etiketten lover: Juleølet fra Nord Norge har en unik smak og lang tradisjon bak seg. Nordlands Juleøl har en mørk og fyldig karakter, en god sødme og en balansert fruktighet ig bitterhet. Ølet passer utmerket til nordnorsk julemat og på kalde nordnorske vinterkvelder, God Jul!

Gubben: Et smakfullt øl, kanskje litt for mye smak, noe som gjør det vanskelig å nyte sammen med julemat. Ganske midt på treet, ikke fordi det er et dårlig øl, men heller ikke det beste. 

Terningkast: 3

Grans Bare Jul

Etiketten lover: Grans Bare øl er et fyldig og smaksrikt juleøl brygget etter renhetsloven.

Gubben: billig er ikke alltid bra, noe Grans juleøl er bevis på. Smaker egentlig bare som vanlig øl, med en juleøletikett.

 Terningkast: 2

Mack Artisk Juleøl

Etiketten lover: Mack Arktisk Juleøl er brygget og tappet i artiske omgivelser nord for Polarsirkelen. Ølet er brygget etter Macks autenstiske juleoppskrift fra 1936. Det er et gyllent, rødbrunt øl med skum og aroma av krydder og røstet malt. Bitterheten er balansert og smaken er sødmefylt. Mack Artisk Juleøl er et litt lettere juleøl som paser godt til juletidens lettere måltider som kalkun, and, laks og juletorsk.  

Gubben: Skuffende tam og lite smak, virket doven, og Gubben liker sitt øl sprudlende.

Terningkast: 1

 DSC00352

PS. Gubben ble ikke permanent skader under testingen, selv om vi selvfølgelig ikke kan si noe om senskader som kan oppstå ved inntak av alkohol. Jeg er normalt i mot bruk av forsøksdyr, men gjorde et unntak denne gangen, til ære for dere lesere. Jeg kan forsikre om at Gubben levde under de beste forhold i forsøksperioden.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende