Jeg kan ikke skjønne at det skal være så vanskelig for norske myndigheter å forby pelsoppdrett, import av pels og ganske enkelt avskaffe og forby denne unødvendige bruken av pels. Jeg mener, de legger jo føringer på alt annet vi skal gjøre eller ikke gjøre,snart får vi vel ikke lov til å røyke inne i våre egne hjem, men pelsdyr skal få leve hele sine liv på under kvadratmeteren, uten tilsyn når de blir skadet, en forbruksvare, avlet opp for å dø.

Joda, jeg vet at man bruker lær til sko, møbler og masse annet. Men jeg ser ikke sammenhengen. En okse som blir til en lærsofa flås ikke levende, slaktet blir ikke avfall, men brukes til mat, menneskefôr. For meg er føde og forfengelighet to vidt forskjellige, usammenlignbare ting.

Personlig lurer jeg på om pelsoppdrettere er laget av stein, den næringen de tilhører er hatet av flere hundretusen her til lands, jeg skjønner ikke hvordan noen har psyke til å vite at de lever av noe som av så mange fordømmes som umoralsk. Hvordan ser de seg selv i øynene når de pusser tennene om kvelden, hvordan får de sove om natten? Avfeier de det med at alle som er i mot det de jobber med er “fanatikere” og gærninger som ikke har peiling? Jeg tar meg selv i å synes synd på de som er pelsoppdrettere, for de må jo være særdeles uintelligente som ikke kan lykkes i livet uten å torturere små dyr..

Forby pels NÅ!!

nei til pels

Tips oss hvis dette innlegget er upassende