Laaaang dag på jobb i dag, heldigvis hadde jeg flinke Maren sammen med meg, begynte i går, og allerede i dag er hun skikkelig stødig på kassen og flink med kundene! Jeg er imponert! :)

Etterpå, sliten til beins som ei åttiårsgammel kjerring, lut i ryggen og slapp pengpung, bar det til Rema 1000. Som igjen har blitt Rema 1000, og ikke lenger Rema 10 0, da de visstnok har skiftet lys i den ene nullen. Jeg skal ikke garantere dette, da det er basert på observasjoner og kommentarer fra lille Solstråle! :) Første runde rasket jeg med meg; mørk sirup, brunt sukker, hvitt sukker, hvetemel, grovbakst, svinefilet, hoffs pommes frites og diverse som shampo og makeupfjerner m.m.

På tur hjem må jeg innom Bunnpris, da jeg har glemt en helt essensiell ingrediens; pepper! Malt pepper that is! :)

)

Super bok, anbefales av meg! :)

Vel hjemme må jeg åpne Ingrid Espelid Hovigs “Ingrid ber til julefest” (jeg som alltid har trodd at man ber til Gud!! dah, lixom!), slår opp pepperkaker og i stedet for å trykke “enter” må jeg bla til side 29. Aha! Ingefær, status 0. Hornsalt, status 0. Lys sirup, status 0. Mørk sirup, status 1… Finn en feil..

Opp i bilen igjen (vi kjører Chevrolet Tahoe, så jo, vi går opp i bilen, ikke inn), og tilbake til Rema 1000. Vi får bytte sirupen, og får statusen på ingefær og hornsalt (noe jeg aldri har hatt før!) opp i rett antall.

Jeg følger oppskrifter. Er det en egenskap jeg må fremheve med meg selv, er det at oppskrifter følges. Om det gjelder en pakke Toro peppersaus, eller i dette tilfellet pepperkaker, så skal det ikke sluntres med gram og desiliter!

Hvem kunne vel ane at det faktisk er EGGEDOSIS i pepperkakedeig? Ikke jeg i alle fall, jeg har aldri laget det før, heller aldri vært med på å lage det (fy mamma, som laget pepperkakedeigen etter at vi ungene hadde lagt oss).. Det er jo ikke noe arbeid å lage pepperkakedeig. Klart det er mer arbeid enn å kjøpe, men ikke mye mer. Og jeg innbiller meg at det blir både billigere og ikke minst bedre pepperkaker!

Nå står den i kjøleskapet og koser seg til den skal kjevles og stekes i morgen, på cd-spilleren summer julemusikk, peisen er tent med knitrende ved, og endelig kjenner jeg julefølelsen og -forventningene krype inn i hjertet mitt, og legge seg godt til rette.. 12 dager til jul! :D

PS. Jeg har 250 gram sirup til overs.. Hva kan man egentlig bruke sirup til? Jeg tipper den ikke kan stå til neste år når jeg skal lage pepperkakedeig.. Noen som trenger 250 gram sirup? Vel, jeg har akkurat det til overs! ;)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende