Nå har jeg igjen det forbaskede tastaturet som ikke fungerer helt som det skal, så vær for all del overbærende med mulige skrivefeil! :)

Så til tittelen.. Homo Sapiens i dette huset holder seg, enn så lenge i alle fall, fortsatt til det kjønnet de var født med.. Når det kommer til diverse andre skapninger som deler vår adresse, er historien litt annen..

September 2008 forelsker jeg meg i ei søt lita harefrøken, bare at hun var en kanin. Eieren av dyrebutikken sa det var ei jente, og vi trodde på dem. Hjemme ventet en herremann av samme art (Oryctolagus cuniculus), så vi var forsiktige fordi vi minst av alt, i alle fall det meste, ikke ønsket formering utover vinteren.

Vel, det endte som det ofte gjør…

Trampe brøt seg inn hos Trampoline, og med et svangerskap på hele 31 dager ventet vi spent, om enn litt forarget, da ungene ikke var planlagte..

Men ingenting skjedde, og grunnen var at en plass mellom dyrebutikken og huset vi kaller hjem, foretok Trampline et kjønnskifte. Dessverre ble det oppdaget så sent at en navneendring har vist seg å være umulig.

Historien stopper ikke der, den gjentar seg faktisk!

For en uke siden kjøpte vi fire fisk og et akvarium. To guppyer (Poecilia reticulata), hann og hunn, og to kampfiskhunner (betta splendens).

Samme dyrebutikk, forresten, som Trampoline kommer fra…

Kampfiskhanner er som regel lett å skille fra hunnene, da de har lange slørete finner og er sterke i fargene. Men det finnes hanner som ikke har så store finner, disse kalles plakater. Gjett hvor jeg skal hen med fortellingen nå?

I går da jeg, etter en lang og slitsom dag på jobb, kom hjem og skulle fòre fiskene i vanne, oppdaget jeg bobler. Mange, bittesmå bobler rundt en plante som har noen blader helt i vannskorpen. Det lignet på skum. Et skumrede, retten og sletten, som blir laget av kampfiskhanner.

Samma driten, nå har det skjedd igjen.. Den ene kamfiskhunnen har selvfølgelig blitt en hann over night, så nå blir det vel et yrende liv oppi akvariet, håper bare guppyene har næringsvett..

Minn meg på at jeg må sjekke gubben når han kommer hjem, jeg har ikke lyst til å bli lesbisk…

Tips oss hvis dette innlegget er upassende