Fra jeg var ganske lita har jeg hatt en fascinasjon for akvarium, og ønsket meg det nesten på lik linje med en hund, men fikk det aldri. Tanta mi hadde et svært akvarium med masse flotte fisker, og en sikker højdare var hvis jeg fikk lov til å mate fiskene! :)

Vel, ønsket om fisk i en glasstank med vann har gått i arv til min lille Solstråle, og i går fikk hun ønsket oppfyllt. Eller det vil si delvis, hun fikk tanken, og vi fyllte den med vann, men fiskene måtte vente til i dag, så vi fikk temperert vannet.

Halv elleve i dag kom ei spent lita frøken trippende inn på soverommet vårt, noe som er veldig tidlig for henne å være. Og maset var i gang. Men som de gode foreldrene som vi er måtte vi selvfølgelig dusje, trakte kaffe, sjekke noe på nettet, sminke oss(ehm..det var bare jeg som måtte det) og style håret, før vi kunne begynne å lete etter nøklene til bilen og komme oss avgårde.

Jeg hadde lest litt på nettet i gårkveld, og funnet ut at vi skulle ha max fire fisk nå til å begynne med, sånn at bakteriefloraen i pumpefilteret kunne få utvikle seg. Når vi har funnet ut om vannet er bra nok, og 2-3 uker kan vi kjøpe flere fisk.

Da vi kom til dyrebutikken fant vi stilige ting å ha i akvariet som dekorasjon og “moro” for fiskene, en kunstig stein”klippe”, en rot, noen steiner og far sjøl fant en skute som skulle nedi.. :) Planter fant vi også, bare et par stykker nå til å begynne med. Så kom turen til fiskene. Lille Solstråle ville ha en ganske stor fisk, noe vi heldigvis fikk pratet henne bort fra, kan jo ikke ha en fisk som spiser andre fisker! Vi endte opp med to kampfiskhunner og to guppyer, en mann og en dame.. :)

Vel hjemme igjen måtte jeg plante blomster og sette på plass alle pyntetingene på far og lille Soltråles kommando, før vi omsider kunne slippe Willy løs! :) Det var morsomt å se på de små fiskene som plutselig svømte rundt der nedi i vår mini-innsjø! De så lykkelige ut for omgivelsene, og alt vel så langt! ;)

 )

Dette er er av de nye innbyggerne! :)

Mariell liker fisk..

Mariell liker fisk..

 

Så kom jegeren blant oss fram for å ta en titt på hva det var så stor ståhai for. Vel, det var visst ganske spennende å se på disse små skapningene som svømte rundt.. Bobbobdæddidæddibobozuuu.. :)

) 

..og må ta en nærmere titt! :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende